Als je je partner weer echt wil bereiken en je je weer verbonden wil voelen …


Je partner weer echt bereiken.

Als je je ongelukkig voelt in je relatie, en je ondanks al je inspanningen je partner niet meer kunt bereiken, is de kans groot dat je een of meer van de volgende dingen ervaart: 

💔 Je hebt ellenlange zware gesprekken, soms tot diep in de nacht, die vaak ontaarden in woordenstrijd of juist ijzig stilzwijgen.

💔 Elke keer als je een gesprek begint met je partner, krijg je geïrriteerde reacties en krijg je te horen dat je zeurt.

💔 Je ligt nachten wakker door de spanning, ruzies en het piekeren.

💔 Je voelt je uitgeput, moe van het vechten weet niet meer hoe het verder moet.
 

Er zijn 3 dingen die veel partners doen, als ze zich niet gehoord en begrepen voelen, die juist voor meer problemen zorgen: 

➠ Ze grijpen elke gelegenheid aan om met hun partner over de problemen te praten.

➠ Ze zoeken voortdurend naar oorzaken voor de problemen en naar wie wat schuld is, en dat is waar ook de gesprekken vrijwel uitsluitend over gaan.

➠ Ze proberen hun partner te overtuigen en gedaan te krijgen wat ze nodig hebben door uit te leggen, argumenten en verklaringen aan te dragen, te pleiten en de problemen (en hun partner) te analyseren.

➠ Ze stoppen met leuke dingen doen met hun partner. Het contact dat er is gaat alleen nog over de problemen. 

Heel begrijpelijk. Het is wat bijna iedereen doet die niet gelukkig meer is in zijn of haar relatie. 

Het pijnlijke is … het werkt het zelden. Waarschijnlijk heb je dat zelf al gemerkt 😢 

Keer op keer over je problemen proberen te praten, zoeken naar oorzaken in de buitenwereld (en het bijzonder bij je partner), je partner proberen te overtuigen of veranderen, zorgt vooral voor meer weerstand en irritatie. 

Herkenbaar? 

Wanneer je alleen focust op de problemen in de relatie, dan is de kans groot dat je partner gesprekken met jou steeds meer uit de weg gaat, zich gaat verdedigen of zelfs in de aanval gaat. Want waarschijnlijk voelt ook je partner zich gekwetst, niet gehoord en begrepen, onzeker en tekort schieten. 

Anders gezegd … ook je partner is gefrustreerd, teleurgesteld, boos of bang 😳
Bang voor ruzie. Bang de schuld te krijgen. Bang je kwijt te raken. Bang voor meer problemen. 

Kijk eens naar dieren. Als een dier bang is, wat gebeurt er dan als je ze probeert te benaderen? Ze rennen weg, of ze vallen aan … 

Met een bang mens is het niet anders. En het maakt niet uit of die persoon zich bewust is dat hij of zij bang is. 

Hondenfluisteraars, paardenfluisteraars, … ze doen allemaal hetzelfde. Ze zorgen voor dat het dier zich veilig kan voelen en wachten tot het dier naar hen toekomt. Of ze gaan met het dier spelen. Ze zorgen voor ontspanning en plezier. 

Ze proberen niet het dier te veranderen, of in een bepaalde richting te sturen. 

Dus, hoe kun je dat toepassen in je relatie met je partner? 

❤️‍🩹 Door te stoppen met je partner te proberen te veranderen, en te kijken wat jij in jezelf kunt veranderen zodat er ontspanning ontstaat tussen jou en je partner. Kijken wat jij anders kunt doen, niet om je partner over te halen of ergens toe te bewegen, maar om zich veilig genoeg te voelen om zelf weer naar jou toe te bewegen. Om zich uit eigen beweging weer voor jou te openen. 

❤️‍🩹 Plus door minder op de problemen te focussen, en meer aandacht te geven aan het doen van leuke dingen. Weer iets doen waar je samen plezier in kunt hebben. De problemen even parkeren en eerst zorgen voor ontspanning. Zodat jullie allebei niet meer op scherp hoeven staan. 

Ik ben benieuwd, wat is de weg die jij nu wil volgen? 

Wil je verder gaan met het focussen op de problemen en je partner tot verandering te bewegen (hoeveel reden je daar misschien ook voor hebt!). 

Of besluit je om voor ontspanning te gaan? Om eerst weer een gevoel van veiligheid te creëren wat er nodig is voor jullie allebei om zich te openen voor de ander. Zodat je uiteindelijk gesprekken over jullie problemen kunt hebben die WEL werken en tot oplossingen leiden 💞 😊 💞 

Ben je klaar voor verandering van binnen naar buiten en wil je beginnen om stappen te zetten in de relatie met je partner die je de diepste verbinding brengt die je had kunnen dromen, maak dan een afspraak met ons. Dan bekijken wij samen met jou wat de kortste route is om je relatie problemen op te lossen en de passie in je relatie terug te brengen. 

👉 www.succesvollerelaties.com/afspraak


{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Meer lezen

Ontvang onze wekelijkse
Relatie Succes Tips

>