#watnietwerktserie#07 – Onmiddelijk conclusies trekken


#watnietwerktserie #07

 Onmiddellijk conclusies trekken 👎🏻 

Het is een van de redenen waarom iemand zich soms niet uitspreekt (zie #06) ... de angst dat de partner onmiddellijk conclusies trekt.

Conclusies niet alleen als in interpretaties. Van "O, wat je nu zegt betekent XYZ". 

Maar vooral ook conclusies in de zin van consequenties ... "Als je dat zegt, moet nu XYZ gebeuren." 

Bijvoorbeeld: 

Een van de partners zit niet lekker in zijn/haar vel. En kan ook minder goed contact maken met het gevoel voor de ander. Hij/zij vindt dat vervelend en zou liever willen dat het anders was. 

Na tijdje komt het hoge woord eruit. Niet omdat hij/zij denkt dat het niet goed zit, maar omdat het hoog zit, en wil delen. Gehoord wil worden. Er niet alleen in wil zijn. 

Onmiddellijk conclusies trekken zou bijvoorbeeld kunnen zijn: "Je hebt zeker een ander'" of in termen van consequenties: "O, dan moeten we gaan scheiden." 

Een snelle manier om dingen "erger" te maken dan ze (hoeven) zijn, en in een wild pad bergafwaarts te ontsporen ... 

#watwelwerkt 👍🏻 

"DELEN ZONDER CONSEQUENTIES" 

Een afspraak met je partner maken dat een van de communicatievormen die jullie gebruiken die van "delen zonder consequenties" is. 

Doel is DELEN! Met andere woorden: je partner deelgenoot maken. En deelgenoot gemaakt worden. 

Ook: je partner meenemen in je innerlijke proces. En - voor de ander - je laten meenemen dat innerlijke proces. 

Dingen in ons hebben lucht nodig. Moeten kunnen bewegen. Enerzijds om te kunnen oplossen (letterlijk ... verdwijnen), anderzijds om meer helderheid te krijgen, en uiteindelijk mogelijk wel - afgestemde - acties en consequenties overeen te komen. 

Let wel: wat je deelt zal vrijwel altijd consequenties hebben in de zin dat het je partner op een of andere manier raakt. Om die consequenties gaat het niet. Dat is immers onvermijdelijk en hoeft niet te worden voorkomen. 

Waar het om gaat is een veilige setting creëren waarin gevoelige / kwetsbare dingen gedeeld kunnen worden, waarbij de verbinding in stand blijft of zelfs verdiept. 

Anders gezegd: laat je hoofd niet op hol slaan als je partner iets zegt dat je raakt of misschien onzeker maakt. Adem in en adem uit. Als er niet gelijk conclusies worden getrokken kunnen de uitkomsten uiteindelijk wel eens heel anders zijn (en soms onverwacht positief anders) dan zou op het eerste gezicht misschien lijkt ...❤️ 


{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Meer lezen

Ontvang onze wekelijkse
Relatie Succes Tips

>